Waldorfsallad

Waldorfsallad

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5dl kesella
  • 1 tsk senap
  • 400 gr blekselleri
  • 5-6 syrliga äpplen
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk socker
  • 125 gr valnötter
  • 125 gr russin
  • Några romansalladsblad

Anvisningar

Blanda majonnäs med kesella och senap.
Rosta snabbt valnötter i en torr panna. Ta bort en del av skalet genom att gnida valnötterna i en handduk. Hacka nötterna grovt.
Skölj, skala och kärna ur äpplena, skär dem i fina tärningar, tillsätt citronsaft och socker och vänd om. Ansa och skär selleri i små tärningar. Blanda äpplen valnötter, russin och selleri i blandingen av majonnäs, kesella och senap.
Servera på några romansalladblad.