Vit fisk ”Á lo macho”
Serveras | 4 |
Ingredienser
- 4 rensade vita fiskfiléer
- 750 gr blandade skaldjur
- 1 nypa cayenpeppar
- 1 nypa mald kummin
- 1 tesked mald paprika
- 4 pressade vitlökklyftor
- 1 finhackad gullök
- 2 matsked finhackad persilja
- 1 glas vitt vin
- 2 matsked mjöl
- 1 nypa nymald vitpeppar
- 2 tomater
- några salladsblad
- 2 nykokta cassava
- 1 dl olivolja för att fritera fisken
- 2 dl olivolja för att fritera cassava
Fräs gullök och vitlök och tillsätt svartpeppar, kummin, cayennepeppar och paprika. Häll i skaldjuren, låt steka skaldjur 2-3 minuter. Rör ner vetemjöl och späd med vitt vin, rör om. Salta och låt det koka ca 5-8 minuter på svag värme. Lägg undan.
Salta och peppra filéerna. Steka dem till de blir gyllengula. Lägg filéerna på ett stort fat. Häll skaldjursåsen på fisken.
Dela cassava i medelstora stavar och steka dem tills de blir gyllenbrun.
Servera fisken med kassavan och “kreolsk sås” (se recept). Garnera med tomater och sallad.