Potatis med huancaina sås
Serveras | 6-8 |
Ingredienser
- 125 gr grekisk ost eller halloumi
- 250 gr Keso
- 3 dl mjölk
- 3 gula färska chilifrukter, utan frön
- 1/2 grovhackad medelstora gullök
- 2 finhackad vitlöksklyftor
- 2 matsked matolja
- 2 hårdkokta äggulor
- 1 kg potatisar som kokas med skalet och salt
- 6 stora salladsblad
- 12 st svarta oliver
- 2 hårdkokta ägg
Fräs löken snabbt tillsamman med vitlöken och chilifrukterna i matolja och låt svalna. Blanda stekskyn i mixern med osten tärnad i småbitar, keso, mjölken, äggulorna och saltet. Fortsätt att mixa. Blandningen skall ha en lagom trögflyttande konsistens när den är klar. Häll blandningen i en skål.
Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Lägg ett salladsblad på varje tallrik, lägg på tre-fyra potatisskivor och täck med såsen. Garnera med oliver och hårdkokta ägg i klyftor.