Potatis med huancaina sås

Potatis med huancaina sås

Serveras 6-8

Ingredienser

  • 125 gr grekisk ost eller halloumi
  • 250 gr Keso
  • 3 dl mjölk
  • 3 gula färska chilifrukter, utan frön
  • 1/2 grovhackad medelstora gullök
  • 2 finhackad vitlöksklyftor
  • 2 matsked matolja
  • 2 hårdkokta äggulor
  • 1 kg potatisar som kokas med skalet och salt
  • 6 stora salladsblad
  • 12 st svarta oliver
  • 2 hårdkokta ägg

Fräs löken snabbt tillsamman med vitlöken och chilifrukterna i matolja och låt svalna. Blanda stekskyn i mixern med osten tärnad i småbitar, keso, mjölken, äggulorna och saltet. Fortsätt att mixa. Blandningen skall ha en lagom trögflyttande konsistens när den är klar. Häll blandningen i en skål.

Skala och skär potatisen i tjocka skivor. Lägg ett salladsblad på varje tallrik, lägg på tre-fyra potatisskivor och täck med såsen. Garnera med oliver och hårdkokta ägg i klyftor.