Papas rellenas (fyllda potatisar)
Serveras | 6 |
Ingredienser
- 1 kg nykokt och pressad potatis
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 finhackad medelstora röd lök
- 1 tsk mald paprika
- 1 nypa mald kummin
- 1 dl passerade tomat
- 300 gr köttfärs
- 6 svarta oliver utan kärnor
- 3 hårt kokta ägg delade i två
- 100 gr russin
- 2 msk finhackad persilja
- 2 msk mjöl
- 2 dl matolja till stekning
- salt och peppar efter smak
Fräs löken tillsammans med vitlöken gyllengul i 2 msk olja. Tillsätt passerade tomat, mald paprika, mald kummin, köttet, rör om. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt russin och persilja.
Gör ett potatismos, smaka av med salt. Smörj händerna med liten olja. Gör potatisbollar av moset och platta sedan till dem för att lägga i en matsked av köttfärsröra, en svart oliv och en äggbit. Vik ihop och forma till avlånga bollar. Vand dem i mjöl.
Stek de fyllda potatisbollarna i matolja på medelstark värme ca 5 minuter på varje sida. tills de blir gyllengul.
Servera sedan med ”kreolsk sås”. (se recept)