Malarrabia

Ingredienser:

4 mogna kokbananer (mjölbananer)
200 gram halloumi ost eller grillost
1 medelstora gul lök finhackad
2 tomater utan skal, tärnade och 2 matskedar tomatpuré
2 matskedar vegetabilisk olja
1 tsk paprika
1 tsk malen gul chili ”ají amarillo”
Salt och peppar efter smak
1 1/2 dl grönsaksbuljong
Några korianderblad finhackad (spara några blad för att dekorera)

Tvätta bananerna och skär dem på mitten. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten för att täcka dem. Sätt dem på medelvärme och koka tills de är mjuka, ca 30-35 minuter ungefär. Skala dem och krossa dem med en gaffel tills Du får en pasta. Lägg undan.
Skär osten i rutor.
Häll olja i en stekpanna och när den är varm, tillsätt löken och stek tills den blir genomskinlig. Tillsätt tomaterna, tomatpuré, gul chili ”ají amarillo”, paprika, salt och peppar efter smak. Stek allt väl i cirka 1 till 2 minuter. Tillsätt den mosade bananen i grytan, tillsätt buljongen och korrigera eventuellt kryddningen, tillsätt osten och koriander och rör tills allt är blandat. Dekorera med några korianderblad.
Servera med ris och med någon typ av fiskgryta, t.ex. ”sudado de pescado” eller ”pescado a lo macho”.