guarguero

Guargüeros

Guargüeros

Ingredienser

  • 6g äggulor
  • 1 tsk pisco
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 gr mjöl
  • 2 msk smält smör
  • 1 äggvita
  • 2 msk florsocker
  • olja för att steka

I en skål blanda äggulor, tillsätt pisco och smält smör.

Sikta mjöl och bakpulver. Lägg mjölblandning på en bräda, gör ett hål i mitten och häll de sex äggulorna. Knåda ingredienserna till en homogen massa. Placera degen i en skål och täck med plastfölje och låt den vila ca 30 minuter.

Kavla degen på mjölat arbetsyta tills det blir tunt. Skär i längder av 10 centimer lång och 8 cm bredd. Rulla ihop och klistra kanterna med lite äggvita. Stek dem i het olja tills dem blir lätt brynt.  Använd en pinne för att vända dem och att behålla den cylindriska formen. Lägg dem undan på absorberande papper och låt de svalna.

Fyll dem med karameliserade mjölk. Slutligen, strö över florsocker.