Arroz chaufa (ris på kinesisk vis)

Arroz chaufa (ris på kinesisk vis)

Ingredienser

  • 500 gr risk, kokt med vatten utan salt
  • 500 gr fläskfilé eller 2 stora kycklingfiléer skurna i småbitar
  • 2 matsked sesamolja för att fräsa köttbitarna
  • 4 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 matsked smör eller margarin
  • 3 salt och peppar till omelett
  • 2 hackade vårlökar
  • 3 matsked sojasås
  • 2 matsked sesamolja
  • salt och svartpeppar

Börjar med omeletten . Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar snabbt bara för  att ingredienserna blandas. Hetta upp en stekpanna och låt smöret fräsa lite. Häll i smeten. Omeletterna är klar när den har släppt i kanterna. Låt de svalna och sedan skär de i små rutor.

Salta och peppra filéerna. Bryn dem gyllenbruna i sesamolja i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs lökens snabbt.

Blanda riset med  de bitarna av omeletterna, köttet och löken i samma stekpannan. Tillsätt ingefära, sesamolja och sojasås, rör om väl. Servera i små skålar