Arroz chaufa (ris på kinesisk vis)
Ingredienser
- 500 gr risk, kokt med vatten utan salt
- 500 gr fläskfilé eller 2 stora kycklingfiléer skurna i småbitar
- 2 matsked sesamolja för att fräsa köttbitarna
- 4 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 2 matsked smör eller margarin
- 3 salt och peppar till omelett
- 2 hackade vårlökar
- 3 matsked sojasås
- 2 matsked sesamolja
- salt och svartpeppar
Börjar med omeletten . Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar snabbt bara för att ingredienserna blandas. Hetta upp en stekpanna och låt smöret fräsa lite. Häll i smeten. Omeletterna är klar när den har släppt i kanterna. Låt de svalna och sedan skär de i små rutor.
Salta och peppra filéerna. Bryn dem gyllenbruna i sesamolja i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs lökens snabbt.
Blanda riset med de bitarna av omeletterna, köttet och löken i samma stekpannan. Tillsätt ingefära, sesamolja och sojasås, rör om väl. Servera i små skålar