Kontakt

Mirtha heter jag och ursprungligen kommer jag från Peru och vill berätta om en del av min kultur, gastronomin.

Det milda klimatet vid kusten erbjuder en mängd olika skaldjur och fisk som behagar de mest krävande gom. Den peruanska Anderna är synonym med variation. I den andinska maten finns olika sorter soppor, kött, efterrätter av majs,  potatis, quinoa. Maten lagas i lerkrukor med ved. I regnskogen består maten mest av kött av jaktdjur och rätterna  är exotiska.

Jag vill också berätta om  den nya ”Cocina novoandina”, novoandina köket, en ny kulinarisk stil som återtar matvanor från den prehispanica tiden för att återupptäcka lokala ingredienser, här kommer också element från andra kulturella horisonter som den Europeiska.  En annan kulinarisk stil är ”La cocina Nikkei”, nikkei köket, exotiska fusion av japanska och peruanska smaker.

Låt mig inbjuda dig till denna kulinariska resa genom Peru.

 

Smaklig måltid i Peru!

Menu Title