Gratinerade pilgrimsmusslor

Gratinerade pilgrimsmusslor

Serveras 4-6

Ingredienser

  • 1 dussin pilmgrimsmusslor
  • 1 dussin musselskalshalvor till gratineringen
  • 70 gr riven parmesanost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 50 gr smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och peppar efter smak

Sätt ugnen på 225°C. Placera ut musselskalen i en plåt eller en långpanna. Lägg i musslorna, häll några citronjuice droppar på varje mussla. Smaka med salt, peppar. Strö över den hackade persilja och tillsätt en klick av smör och väl av parmesanost.
Placera dem på en plåt, sätt dem i ugnen i 10-15 minuter, tills osten har gratinerats eller smält.
Ta ut plåten försiktigt och låt det svalna i 5 minuter, placera  de på en fin fat och servera med citronklyftor och vitbröd eller uppskuren baguette.