pescado a lo macho

Vit fisk ”Á lo macho”

Vit fisk ”Á lo macho”

Serveras 4

Ingredienser

  • 4 rensade vita fiskfiléer
  • 750 gr blandade skaldjur
  • 1 nypa cayenpeppar
  • 1 nypa mald kummin
  • 1 tesked mald paprika
  • 4 pressade vitlökklyftor
  • 1 finhackad gullök
  • 2 matsked finhackad persilja
  • 1 glas vitt vin
  • 2 matsked mjöl
  • 1 nypa nymald vitpeppar
  • 2 tomater
  • några salladsblad
  • 2 nykokta cassava
  • 1 dl olivolja för att fritera fisken
  • 2 dl olivolja för att fritera cassava

Fräs gullök och vitlök och tillsätt svartpeppar, kummin, cayennepeppar och paprika. Häll i skaldjuren, låt steka skaldjur 2-3 minuter. Rör ner vetemjöl och späd med vitt vin, rör om. Salta och låt det koka ca 5-8 minuter på svag värme. Lägg undan.

Salta och peppra filéerna. Steka dem till de blir gyllengula. Lägg filéerna på ett stort fat. Häll skaldjursåsen på fisken.

Dela cassava i medelstora stavar och steka dem tills de blir gyllenbrun.

Servera fisken med kassavan och “kreolsk sås”  (se recept). Garnera med tomater och sallad.