IMG_0550

Arroz con pollo (ris med kyckling)

Arroz con Pollo (ris med kyckling)

Ingredienser

  • 1 kyckling delad i medelstora bitar, (annars kan man välja lår eller klubbor.)
  • 750 gr ris
  • 3/4 dl matolja
  • 2 msk mald gul mild chili
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 300 gr ärtor
  • 8 malda kvistar koriander (mixa i mixer med lite olja och 1 tomat)
  • 1 tsk mald kummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk svart peppar
  • 1 salt efter smak
  • dl hönsbuljong

Salta och peppra kycklingabitarna. Stek de i matolja i en stekpanna ca 8-10 minuter för varje sida, tills de far en vacker brun färg. Ta upp bitarna.

I samma oljan fräs löken, vitlöken, chilin, kummin, svartpeppar, gurkmejan och till slut den malda koriandern.

Häll stekskyn i en gryta. Tillsätt riset och täck med kokande vatten, tillsätt buljongen och smaka av med salt. Låt de koka ca 15 minuter på medelvärme. Lägg på kycklingbitarna och låt de koka tills riset och kyclingbitarna är färdiga. Tillsätt ärtorna de 5 sista minuterna.

Servera med ”salsa criolla” (se recept).