Quinoasallad med avokado och mango
Ingredienser
- 2 dl vanlig quinoa, röd eller svart, väl sköljd
- 1/2 buljong tärning av grönsaker
- 4 dl vatten
- 2 dl alfalfagroddar eller andra gröna blad som t.ex babyspenat, väl sköljda
- 2 mangor skurna i tärningar
- 1 lite rödlök, skuren i tunna skivor
- 1msk olivolja
- 2 avokador
- 2-3 tsk limesaft
- 2-3 msk olivolja
- 1/2 tsk riven ingefära
- 1/2 tsk senap
- 1/2 tsk socker
- 1/2 tsk flingsalt
- 2 msk hackad koriander
Denna sallad passa perfekt till olika typ av grillad kött, fisk eller kyckling.
Koka quinoan i buljong med vatten. Låt den sjuda i medelvärme 12-15 minuter med locket på, tills det mesta av vatten har avundstat. Skölj sedan under kallt vatten.
I en stekpanna fräsa den röda löken snabbt. Ta undan när den blir mjuk och har en fin färg. Låt den svalna.
Förbered dressingen: blanda olivoljan, limesaften. Tillsätt ingefära, socker, senap och blanda väl.
Lägg på de gröna blad i en stor skål, tillsätt quinoan, den röstade löken, sedan mango i tärningar och avokado i skivor. Ringla över dressingen, strö över flingsalt till slut strö över den hackade koriander. Färdigt för att servera med det köttet du väljer.
Senaste kommentarer