causa

Fylld causa med tonfisk

Fylld causa med tonfisk

Ingredienser

  • 1kg nykokt potatis
  • 2 teskedar mald gul chili (aji amarillo)
  • 1 1/2 deciliter matolja
  • 2 matskedar citronsaft
  • 1/2 tesked gurkmeja
  • 2 1/2 dl majonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 12 svarta oliver utan kärnor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 1 bunt av gräslök
  • hackad persilja

Pressa potatisen med en potatispress. Blanda potatismosen med matoljan, den malda chilin, citronsaften och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.

Häll av oljan från tonfisken och blanda tonfisken med gräslök och 2 dl av majonnäsen och gräslöken. Resten av majonnäsen sparas till garnering.

Lägg på en tallrik ett salladsblad, sedan  ett tvåcentimeter-tjockt lager potatismos i en  7-8 cm rundform. Bred tonfiskblandningen över potatismoslagret och täck igen det lagret med ett två centimeter-tjockt potatismos. Bred ett tunt lager av majonnäs på toppen. Strö över den hackade persiljan och garnera med hårdkokta ägg i skivor och ett par oliver. Fortsätt med de andra på samma sätt.