ceviche

Ceviche

Ceviche

Serveras 6

Ingredienser

  • 800 gr rensade vita fiskfiléer (exempelvis Pangasius)
  • 2 - 2,5 deciliter limesaft
  • 2 röda lökar (i tunna skivor)
  • 1 tesked stark mald chili (en sort som heter rocoto)
  • salt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 kokta majskolvar i tjocka skivor
  • 3 kokta sötpotatisar i tjocka skivor
  • 6 stora salladsblad
  • 1 st färsk chili i tunna skivor (typ ají limo)

Skär fisken i ca två-centimeterstora tärningar. Tillsätt vitlök, den malda chilin och salt och blanda ordentligt med fisken. Täck med limesaften, hälften av den hackade chilin (rocoto), och låt den stå ungefär 20 minuter. Fisken är klar då proteinet koagulerat och fisken blivit vit och fast. Skölj löken väl med kallt vatten. Finhacka korianderstjälkarna. Strö över fisken lök och koriander, rör om och. lät allt stå 10 minuter. Ta en tallrik och lägg på en salladsblad, servera fisken tillsammans med majskolv och sötpotatis. Dekorera med  de tunna skivor av chilin (ají limo).