anticucho-peruano

Anticuchos

Anticuchos

Serveras 4

Ingredienser

  • 1 kohjärta skuret 2-3 cm tjocka tärningar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk mild mald röd chili (aji panca)
  • 2 dl vinäger
  • 1/2 tsk mald kummin
  • svart peppar och salt efter smak
  • 2 msk mild mald gul chili (aji amarillo)
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk mald oregano
  • blötlagd träspett

Blanda alla ingredienserna utom salt. Lägg i tärningarna och rör om då och då. Låt dem marinera under ett par timmar.

Sätt 3-4 st tärningar på varje blötlagd spett. Salta och pensla med marinaden. Lägg spetten på ett oljat grillgaller och grilla ca 3-4 minuter på varje sidan. Vänd spetten några gånger under tiden så att det blir jämnt grillat och pensla på rikligt med marinaden. Servera med kokt potatis, majskolv och stark chilisås.