Anticuchos
Serveras | 4 |
Ingredienser
- 1 kohjärta skuret 2-3 cm tjocka tärningar
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk mild mald röd chili (aji panca)
- 2 dl vinäger
- 1/2 tsk mald kummin
- svart peppar och salt efter smak
- 2 msk mild mald gul chili (aji amarillo)
- 1 dl matolja
- 1 tsk mald oregano
- blötlagd träspett
Blanda alla ingredienserna utom salt. Lägg i tärningarna och rör om då och då. Låt dem marinera under ett par timmar.
Sätt 3-4 st tärningar på varje blötlagd spett. Salta och pensla med marinaden. Lägg spetten på ett oljat grillgaller och grilla ca 3-4 minuter på varje sidan. Vänd spetten några gånger under tiden så att det blir jämnt grillat och pensla på rikligt med marinaden. Servera med kokt potatis, majskolv och stark chilisås.
Senaste kommentarer