KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Merengado de chirimoya

Merengado de chirimoya

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 500 gr chirimoya
  • 1 matsked citronsaft
  • 3 äggvitor
  • 9 matskedar socker
  • 2 matskedar riven vitchoklad
  • några rödvinbär kvistar

Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål. Tillsätt 3 msk socker och vispa tills det har blivit ett hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Klipp 2 runda bottnar, ca 24 cm i diameter av smörgåspapper. Smörj papperet med margarin och lägg det på en plåt. Bred smeten på papperet. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme i 125¤ värme. Marängerna skall vara torra och lätta. Låt dem svalna i ugnen ett par timmar eller till nästa dag. Ta bort alla kärnor från frukten, ta ut små bitar, häll i citronsaft. Vispa grädden och blanda sedan med frukten. Fylla marängerna med fruktblandningen. Dekorera med vispad grädde, rödvinbär kvistar och riven choklad.